Wat is voedingstherapie?

Voor mij is gezond zijn in de eerste plaats het gevoel van gelukkig en evenwichtig te zijn. Ik ben ervan overtuigd dat er een verband is tussen wat je eet en hoe je je voelt. Stel je voor dat je lichaam om moet gaan met het afbreken van allerlei chemische en onnatuurlijke voeding die je eet. Natuurlijk is dit van invloed op jou en jouw stemmingen. Ik leg altijd de nadruk op het verschil tussen voedsel dat afkomstig is uit de natuur en voeding die in fabrieken geproduceerd en verwerkt wordt. Hoe gezonder en dichter je voeding die de natuur aan te bieden heeft hoe beter je je  zal voelen en je lichaam ook niet overbelasten met gifstoffen. Mijn visie sluit niet aan bij het tellen van calorieën of porties, maar ik leg liever de nadruk op het leren genieten van een gezonde en evenwichtige maaltijd. Hoe gezonder je eet, hoe kleiner de porties zullen worden.

Is voedingstherapie iets voor jouw?

Voel je je lichamelijk of geestelijk uitgeput? Heb je last van de spijsvertering of heb je het gevoel dat het niet goed functioneert?

Ervaar je ongemakken of klachten zoals regelmatig hoofdpijn of migraine, winderigheid, constipatie, diarree, opgeblazen gevoel, zwak gevoel, voortdurend moe, gebrek aan vitaliteit of slaapproblemen? Heb je last van intoleranties, allergieën, hooikoorts, reuma of huidaandoeningen?

Al deze aandoeningen kunnen behandeld worden door kleine aanpassingen te maken in jouw eetgewoonten.

"Genees je lichaam met een speciaal aangepaste menu."

Als mensen me vragen wat het beste dieet voor hen is, is mijn antwoord altijd om te luisteren naar je lichaam en te voelen wat je nodig hebt. Niemand is hetzelfde, dus ieder van ons heeft verschillende dieetwensen.

 

Afhankelijk van grootte, gewicht, lichaamsbouw en fysieke activiteiten kunnen de eetgewoonten aangepast worden. Eén ding is zeker: wat je eet kan beter gezond en vrij van chemicaliën zijn, zonder enige toevoegingen. Wat je niet begrijpt op het etiket van een voedingsmiddel zal synthetisch zijn, en dus ongezond voor jouw lichaam zijn.

 

Tijdens deze sessie zal een plan op maat worden gemaakt op basis van jouw behoeften. We zullen samen nagaan wat de onderliggende oorzaken van je lichamelijke ongemakken zijn. Vervolgens kan ik praktische oplossingen aanreiken die je kan integreren in je dagelijks leven. Voedingssupplementen en een detoxplan zullen ook geadviseerd worden indien nodig.

Afslanken op een gezonde manier

Mijn dieetmethode is gebaseerd op het Tri-actieve afslankprogramma. Het doel van dit programma is vetreserves niet te verbranden, zoals in een caloriearm dieet, maar om het lichaam te ontgiften en te voorzien van alle noodzakelijke voedingsstoffen zodat het lichaam optimaal kan functioneren. Op deze manier zal je lichaam automatisch het overtollige vet verliezen en kan je een optimaal gewicht bereiken. Dit dieet methode heeft als doel de vetopslag of de geaccumuleerde vloeistof secretie te normaliseren. Dit dieet is gericht op het ontgiften van je lichaam en het elimineren van overtollig vet, het verbeteren van de darmfunctie en het verwijderen van functionele stoornissen door het versterken van het zenuwstelsel.

Wat is het verschil met andere diëten?

Deze methode is niet gebaseerd op een crashdieet waarbij je extra kilo’s op een snelle manier verliest door je lichaam uit te hongeren en het te ontnemen van de voedingsstoffen die het nodig heeft. Als gevolg daarvan zal je namelijk problemen krijgen om het nieuwe gewicht te behouden. Het Tri-actieve afslankprogramma is veeleer gebaseerd op een geleidelijk, gezond en stabiel gewichtsverlies, zodat je je nieuwe gewicht kan behouden.

Hoe ziet het programma eruit?

Het Tri-actieve afslankprogramma bestaat uit drie pijlers die ingeschakeld worden om het probleem van overgewicht aan te pakken:

1. Dieet

2. Aangepaste levensstijl

3. Behandeling

 

Het programma richt zich op individuen en/of een groep met als doel te leren over betere eetgewoonten en een gezonde levensstijl, eventueel ondersteund door een therapie.

 

De eerste fase bestaat uit bewustwording van het overgewicht. Bedoeling is dat de persoon nadenkt over zijn eetgedrag en eetpatronen. De persoon moet ervan overtuigd zijn dat het zinvol is om zijn eetgewoonten te veranderen.

 

De tweede fase is het ondernemen van actie. De persoon zal informatie krijgen over de verschillende stappen die nodig zijn om gewicht te verliezen op een gezonde en duurzame manier.

 

In de derde fase staat het stabiliseren van het gewicht dat je verloren bent centraal en hoe je de aangeleerde stappen kan integreren in het dagelijks leven.

 

Het Tri-actieve afslankende Step Program bestaat uit 10 sessies, waarin begeleiding en een aantal taken (die thuis uit te voeren zijn) zijn opgenomen. Tijdens de sessies kan je ook genieten van gewichtsverliesmassages.

What is Burn out?

Burn-out is een term die we meer en meer horen. Meestal is het een opbouw van stress die we door de jaren heen hebben onderdrukt en op een gegeven moment geeft ons lichaam het signaal dat het dit niet meer aankan. Een burn-out wordt meestal gekenmerkt door uitputting, gebrek aan enthousiasme en motivatie, gevoelens van ineffectiviteit en frustratie met het leven. Herstel van een burn-out gebeurt via voedseltherapie en inname van supplementen. In sommige gevallen kunnen massages ondersteunend aangeraden worden om de lichamelijke spanningen los te maken, zodat het lichaam zijn natuurlijke balans en zijn eigen ritme kan herstellen. Er zullen ook verschillende ontspanningstechnieken aangeleerd worden die je in het dagelijkse leven kan toepassen.

"Genees je lichaam met een programma dat speciaal voor jou ontworpen is"

De eerste stap is bewustwording van de oorzaak waardoor je in een burn-out terecht bent gekomen.

In de tweede stap staat het accepteren van de nieuwe situatie centraal. Hierdoor kan het genezingsproces vlotter verlopen.

De derde stap is het ondernemen van actie om jezelf te genezen en je beter te voelen. Al deze stappen zijn verschillend en variëren van persoon tot persoon.

Aan de ene kant wordt voedingstherapie en de inname van supplementen ingeschakeld. Aan de andere kant zullen aangepaste massagetechnieken gebruikt worden om de lichamelijke spanningen los te maken, zodat het lichaam zijn natuurlijke balans en zijn eigen ritme kan herstellen. Er zullen ook verschillende ontspanningstechnieken aangeleerd worden die je in het dagelijkse leven kan toepassen.