Kanker en chronische ziektes behandelingen

Als natuurgeneeskundige vind ik het heel belangrijk om iedereen die naar mijn praktijk komt te kunnen helpen en hen de aandacht, ontspanning, zorg en advies te kunnen geven die ze verdienen. Wanneer men het nieuws van een ernstige aandoening te horen krijgt, brengt dit een hoop stress en angst met zich mee. Ik wil er dan voor jou zijn om je lichaam te versterken en je zelfhelend mechanisme te activeren.

 

Aan de ene kant geef ik massages voor mensen die kanker of andere chronische ziekten hebben. Op die manier kan ik hen helpen ontspannen en wil ik hen een moment zonder zorgen geven. Aan de andere kant geef ik therapiesessies rond voeding om hen te helpen een evenwichtig en voedzaam dieet samen te stellen om het immuunsysteem te versterken.

Touch and care massage

Deze massagetechniek is speciaal ontworpen voor ouderen, mensen met kanker of chronische ziekten. Het doel van deze massage is om diepe momenten van ontspanning te ervaren door middel van warmte en druk, die een diepe impact hebben op lichaam en geest. Deze massage biedt de mogelijkheid om het lichaam positieve energie, voeding, liefde en genegenheid te geven die nodig is in moeilijke tijden. Bij ziekte heeft het lichaam nood aan aanraking om de nieuwe staat van zijn te accepteren. Door het verlichten van lichamelijke ongemakken en het ervaren van  liefdevolle aanraking voel je je automatisch meer ontspannen en krijg je een positief gevoel.

Het doel van deze massage is vooral om mensen zich opnieuw thuis te laten voelen in hun eigen lichaam en opnieuw een positieve band met het lichaam op te bouwen. Vanwege de diepe ontspannende werking en energieke accenten is deze massage ook gunstig voor mensen die een burn-out hebben omdat ze moeten leren om opnieuw in contact te komen met zichzelf in plaats van te blijven hangen in hun gedachten.

Wat is voedingstherapie en waarom kan het handig zijn bij het helen van jezelf?

Voor mij betekent gezond zijn in de eerste plaats gelukkig zijn en in evenwicht.  Ik ben ervan overtuigd dat er een verband is tussen wat je eet en hoe je je voelt. Stel je voor dat je lichaam om moet gaan met het afbreken van allerlei chemische en onnatuurlijke voeding die je eet. Natuurlijk is dit van invloed op jou en jouw stemmingen. Ik leg altijd de nadruk op het verschil tussen voedsel dat afkomstig is uit de natuur en voeding die in fabrieken geproduceerd en verwerkt wordt. Hoe gezonder en dichter je voeding die de natuur aan te bieden heeft hoe beter je je  zal voelen en je lichaam ook niet overbelasten met gifstoffen.

 

Tijdens een genezingsproces is het vooral belangrijk om de juiste soorten voedsel te eten zodat je het lichaam niet overbelast en het genezingsproces sneller kan gebeuren. Tijdens deze sessie leer je over de verschillende soorten voedingsmiddelen en welke voedingsmiddelen het best bij jou passen. Daarnaast krijg je ook een overzicht van de voedingsmiddelen die een aanvulling vormen om jouw immuunsysteem te versterken en de bestrijding van ziekte te vergroten.

Burn out recovery

Burn-out is een term die we meer en meer horen. Meestal is het een opbouw van stress die we door de jaren heen hebben onderdrukt en op een gegeven moment geeft ons lichaam het signaal dat het dit niet meer aankan. Een burn-out wordt meestal gekenmerkt door uitputting, gebrek aan enthousiasme en motivatie, gevoelens van ineffectiviteit en frustratie met het leven. Herstel van een burn-out gebeurt via voedseltherapie en inname van supplementen. In sommige gevallen kunnen massages ondersteunend aangeraden worden om de lichamelijke spanningen los te maken, zodat het lichaam zijn natuurlijke balans en zijn eigen ritme kan herstellen. Er zullen ook verschillende ontspanningstechnieken aangeleerd worden die je in het dagelijkse leven kan toepassen.

"Genees je lichaam met een programma dat speciaal voor jou ontworpen is"

De eerste stap is bewustwording van de oorzaak waardoor je in een burn-out terecht bent gekomen.

In de tweede stap staat het accepteren van de nieuwe situatie centraal. Hierdoor kan het genezingsproces vlotter verlopen.

De derde stap is het ondernemen van actie om jezelf te genezen en je beter te voelen. Al deze stappen zijn verschillend en variëren van persoon tot persoon.

Aan de ene kant wordt voedingstherapie en de inname van supplementen ingeschakeld. Aan de andere kant zullen aangepaste massagetechnieken gebruikt worden om de lichamelijke spanningen los te maken, zodat het lichaam zijn natuurlijke balans en zijn eigen ritme kan herstellen. Er zullen ook verschillende ontspanningstechnieken aangeleerd worden die je in het dagelijkse leven kan toepassen.